Marián Varga: Piesne a hry

Marián Varga: Piesne a hry

Galéria

Mimoriadny hudobný zážitok v podaní špičkových hudobníkov!

Mimoriadna zostava umelcov špeciálnym spôsobom rozvinula Vargovu piesňovú tvorbu.

Umelecky na vysokej úrovni a zároveň silne prepája rôzne generácie a štýly. Jeden z najdôležitejších súčasných pokračovateľov Mariánovej tvorby – Vladislav Šarišský, talentovaná, autentickým prejavom ojedinelá speváčka Sisa Fehér, fenomenálny trubkár Oskar Török a nakoniec popredný slovenský violončelista Jozef Lupták, priateľ a spoluhráč Mariána Vargu. Títo tvoria ansámbel prinášajúci novú, nesmierne atraktívnu podobu piesní Mariána Vargu v klasicko improvizačnej, intímnej forme súčasného hudobného jazyka. V tomto koncerte chceme posunúť Mariánovu tvorbu ešte ďalej – až k deťom - a preto sme sa rozhodli, že súčasťou koncertov bude časť venovaná jeho detskej klavírnej tvorbe, ktorú sme nazvali Hry. I

Hodnota Vargových klavírnych skladieb, určených mladým interpretom - je ukážkou jeho geniality v útlom veku a plnohodnotným článkom mozaiky Vargovho tvorivého života. Je to zároveň spôsob oslovenia najmladšej generácie.

V programe zaznejú piesne ako Ľalia poľná, Slnečnice, Pomôž mi, Smutná ranná električka, Z ďatelín, Možno a ďalšie piesne v nových úpravách Vladislava Šarišského, ale tiež neznáme skladby Mariána Vargu, ktoré skomponoval ešte ako žiak ZUŠ.

Účinkujú:

Sisa Fehér, spev

Vladislav „Slnko“ Šarišský, klávesy, aranžmány

Jozef Lupták, violončelo

Oskar Török, trúbka

Vstupné: 15€ / 10€ pre držiteľov Štiavnica plus

Dĺžka podujatia: 80 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.