Kvapky umenia pre Štiavnicu

Kvapky umenia pre Štiavnicu

Galéria

Benefičný festival v dvoch častiach

Dvojdňové podujatie - 1. a 7. mája 2023, z ktorého výťažok bude prevedený na transparentný účet mesta zameraný na obnovu Banskej Štiavnici po požiari, ktorý vypukol v centre mesta 18.3. 2023.

Podujatie môžete podporiť aj symbolicky online kúpou jednej alebo viacerých vstupeniek v hodnote 5€. Upozornenie: vstupenka sa nevzťahuje na koncert Katky Koščovej a Daniela Špinera, na ktorý si môžete zakúpiť lístok v hodnote 15€ na samostatnom mieste našej stránky.

PROGRAM 1. MÁJA

BLACK M, POD KALVÁRIOU 2

===================

Rodinné popoludnie spojené so podporou zbierky pre Banskú Štiavnicu. Odporúčané vstupné na podujatie 5€ / osoba

12:00 ŽABÍ KRÁĽ

Predstavenie Divadla na hojdačke pre deti.Známa rozprávka zo zbierky bratov Grimmovcov sa stala námetom pre naše bábkové predstavenie, ktoré deti nenechá len tak sedieť na stoličkách. V spolupráci s publikom sa bude čarovať, kúzliť či tancovať, odvážne princezné z hľadiska dostanú šancu bozkom vyslobodiť zakliateho princa. Na koniec nás čaká veselá svadba a náš princ sa kráľom stane.

Klasický rozprávkový odkaz predstavenia sme doplnili prvkami súčasných tém. Určite však kamarátom vysvetlíme, že na svete existuje jedno pravidlo: „Ak niečo sľúbiš, aby sa to splnilo“. V predstavení uvidíte krásne marionety z dielne umeleckého rezbára Stanislava Bellana a objaví sa i maňuška, ktorú spoločne so scénou vytvorila nadaná výtvarníčka Katarína Hajduková.

Dĺžka predstavenia: 40 minút, vhodné pre deti do 10 rokov.

-------

13:00 FORGI

Skvelá interaktívna zábava s bublinami, rôzne hry a najmä veľa smiechu! Stretnite sa s Forgim, ktorý už roky neodmysliteľne patrí k podujatiam v Banskej Štiavnici a obľúbili si ho mnohé deti.

-------

14:00 KÚZELNÍK TRISTAN

Kúzla, čary, balóniky – tešíte sa? My sa na premiéry Tristana v našom meste nevieme dočkať!

Kúzelník Tristan má jeden veľký problém. Keď po obrovskej búrke spadol do klobúka zabudol v ňom všetky svoje čarovné schopnosti a od vtedy si nevie spomenúť ani na jediné kúzlo. Čo je však zvláštne, nezabudol čarovné pravidlá. Môže sa z neho stať opäť skutočný kúzelník? Verí že mu v tom pomôžete práve vy! Ak ho naučíte všetky zaklínadlá a tajomstvá kúzelníckeho sveta, odmení vás balónikom, ktorý spoločne premeníte na neobyčajné zvieratká.

-------

15:00 EA

Príjemný skvelých hitov v podaní domácej kapely.

KULTÚRNE CENTRUM, KAMMERHOFSKÁ 1

===================

Umelecký podvečer. Odporúčané vstupné na podujatie 5€ / osoba.

17:00 MODRÁ AKO VODA

Otvorenie aukčnej výstavy neprofesionálnych výtvarníkov, ktorá potrvá do konca mája. Ponuky bude možné predkladať na mieste konania výstavy, alebo prostredníctvom sociálnej siete. Celý výťažok bude poukázaný na transparentný účet mesta.

-------

17:30 EUGEN PROCHÁC

Po otvorení výstavy vystúpi v mieste jej konania violočelista Eugen Prochác, ktorý počas svojej kariéry absolvoval stovky vystúpení na štyroch kontinentoch.

-------

19:00 DIVADLO ACTORES: DNI V DAŽDI

Broadwayský kriminálny hit inšpirovaný skutočnou udalosťou. Hra získala prestížnu americkú cenu Josepha Jeffersona za najlepšiu hru a herecké výkony.

Chicagskí policajti Joey a Denny sú dlhoroční partneri a najlepší priatelia. Joey je slobodný a osamelý, a Denny je ženatý a má deti; ale obaja muži majú nedostatky a vážne problémy. Introvertný Joey sa potýka s problémami s pitím a tajne miluje Dennyho manželku Connie; nahnevaný tvrdý chlap – Denny zakrýva svoj rasizmus a podvádza Connie s prostitútkou.

Obaja muži ponúkajú kontrastné popisy svojich vlastných trýznivých zážitkov. Z hry jasne vyznieva téma obete. Cieľom divadla je ponúknuť aktuálnu tému zlyhania ľudských charakterov, ktorí sú v podstate sami zodpovední za osudy iných ľudí. Touto inscenáciou chce divadlo pokračovať v tvorbe inscenácií “malých foriem”, ktoré dokážu oveľa cielenejšie podať silnú výpovednú hodnotu a teda sa stretávajú s veľmi pozitívnym ohlasom.

Hrajú:

DENNY: Atila Bocsárszky

JOEY: Róbert Kobezda

-------

PROGRAM 7. MÁJA

KULTÚRNE CENTRUM, KAMMERHOFSKÁ 1

=========

15:00 DIVADLO KONTRA: MALÝ SOBÍK

Komediálna dráma o tom, ako ho tento vzťah ovplyvnil a nakoniec prinútil čeliť temnej traume je portrétom súčasnej doby a aktuálnych problémov v spoločnosti.

Vstupné: 5€

-------

EVANJELICKÝ KOSTOL, RADNIČNÉ NÁM.

=========

17:00 KATARÍNA KOŠČOVÁ A DANIEL ŠPINER

Výnimočný koncert dvojice, ktorá svojou hudbou i prejavom dojíma i rozosmeje.

Vstupné: 15€, predpredaj: www.kultura.banskastiavnica.sk, ticketlive.sk.

ART CAFE, AKADEMICKÁ 2

=========

19:00 OPTIMÁLNA ZOSTAVA

Koncert miestnych kapiel a uvedenie nového CD kapely Fusion Biscuit.

19:00 Duo Belančat

19:30 Fusion Biscuit + uvedenie CD do života

21:00 Terezine kilá

21:45 La Luz

22:00 Hills Bros

Odporúčané vstupné: 5€. Výťažok z predaja nového CD Fusion Biscuit bude použitý na účel verejnej zbierky.

-------

ARCHANJEL CAFÉ & BAR, RADNIČNÉ NÁM. 13

=========

21:00 MULTIVÝSKYT LEGIEND V ARCHÁČI

Banskobystrická kapela zahrá hity slovenských i svetových hviezd.

Odporúčané vstupné: 5€

-------

VŠETCI UMELCI VYSTUPUJÚ A PONÚKAJÚ SVOJE DIELA BEZ NÁROKU NA HONORÁR. VÝŤAŽOK Z PODUJATÍ BUDE PREVEDENÝ NA TRANSPARENTNÝ ÚČET MESTA A POUŽITÝ NA ODSTRAŇOVANIE NÁSLEDKOV POŽIARU V BANSKEJ ŠTIAVNICI.

Dĺžka podujatia: 150 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.