Nezabudnuté remeslá 2016

Nezabudnuté remeslá 2016

Galéria

Pokračovatelia remeselných tradícií

V sobotu 6. augusta 2016 sa od 10.00 hod. na Námestí sv. Trojice uskutoční ďalší ročník podujatia Nezabudnuté remeslá. Ako je zvykom, banskoštiavnické centrum počas neho ožije ľudovou kultúrou a tradíciami.

V tomto roku sa počas akcie bude rozprávať aj o tom, aké boli miestne remeselné tradície a akí sú ich pokračovatelia v regióne. Návštevníci si budú môcť vybrané remeslá aj odskúšať priamo pod dozorom profesionálov a spoznať tak ich náročnosť. Počas rozprávania s nimi sa dozvedia, ktoré povolania boli typické pre región, ktoré „prežili“ až do súčasnosti a ktoré sú naopak nové, moderné.

Nebudete to však len o miestnych zvyklostiach. Na podujatie zaslalo prihlášku viac ako 130 záujemcov o predajné miesto, a tak pôjde opäť o najväčší remeselný a hand - made trh v regióne. Počas dňa ho svojimi vystúpeniami spríjemnia Temperament Cimbal Orchestra, Muzička a FS Vatra z Tlmáč. O zábavu i poučenie tak nebude núdza, a to aj vďaka podpore Nadácie Slovenskej sporiteľne a Banskobystrického samosprávneho kraja, s ktorých finančnou podporou sa akcia uskutoční.

Dĺžka podujatia: 480 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.