Nicole Zuraitis Trio

Nicole Zuraitis Trio

Galéria

Čerstvá víťazka GRAMMY za Best Jazz Vocal Album!

Nicole Zuraitis je jazzová speváčka, skladateľka, klaviristka a aranžérka, ktorá bola dvakrát nominovaná na cenu GRAMMY. Druhú nomináciu premenila na víťazstvo pri tohtoročnom 66. udeľovaní cien, kde uspela kategórii Best Jazz Vocal Album. Už z uvedeného je zrejmé, že koncert v Banskej Štiavnici bude skutočne výnimočným hudobným zážitkom.

Nicole je líderkou kapely so sídlom v New Yorku a víťazkou prestížnej American Traditions Vocal Competition Gold Medal 2021. So „srdcom tak veľkým ako jej pozoruhodný hlas“ (Jazz Police) sa Nicole etablovala ako jedna z najlepších umelkýň a „plodných skladateliek“ (Broadway World), ktorú treba v jazzovom žánri dlhodobo sledovať.

Ako hudobná umelkyňa vydala Nicole päť albumov ako líderka a jej šiesty, dosiaľ posledný, album s názvom How Love Begins, spoluprodukovaný osemnásobným víťazom GRAMMY Christianom McBrideom, bol vydaný 7. júla 2023. Tento album obsahuje výhradne pôvodnú hudbu a získal CENU ZA NAJLEPŠÍ JAZZOVÝ VOKÁLNY ALBUM na udeľovaní cien GRAMMY® v roku 2024.

Okrem vedenia svojho kvarteta je Nicole hlavnou vokalistkou pre Birdland Big Band a často vystupuje ako hlavná hviezda v ikonických jazzových kluboch v New Yorku, ako sú Dizzy’s Club v Lincoln Centre, Birdland, Blue Note, Carlyle, 54 Below a aj v neskorom, skvele slúžiacom 55 Bar. Vystúpila ako sólistka so Savannah Philharmonic, Asheville Symphony a Macon Pops a podporila ikonických spevákov ako Melanie, Morgan James, Darren Criss a Livingston Taylor na klavíri a vokáloch.

Nicolein aranžmán skladby Jolene od Dolly Parton, spolupísaný s renomovaným bubeníkom a líderom kapely Danom Pugachom, bol nominovaný na cenu GRAMMY® v roku 2019, čo výrazne posunulo jej kariéru a urobilo z nej výrazné meno v súčasnej jazzovej scéne. V roku 2020 ju časopis Connecticut Magazine zaradil medzi 40 najtalentovanejších ľudí do 40 rokov a jej týždenný živý stream počas krízy s Covid-19 s názvom „Virtuálna klavírna sála“ bola predstavená v časopise Forbes Magazine.

Nicole spolupracovala s rozsiahlym zoznamom osobností vrátane Christiana McBridea, Davida Cooka, Gilada Hekselmana, Veronicy Swift, Bennyho Benacka, Stephena Feifkea, Cyrille Aimee, Antonia Sancheza, Davea Strykera, Omara Hakima, Rachel Z, Helen Sung a Bernarda Purdieho. Je hrdou pedagogičkou a momentálne je členkou vokálneho oddelenia na NYU, SUNY Purchase a Litchfield Jazz Camp.

Ako zanietená aktivistka s desaťročnou históriou poskytovania pomoci, zosúladila vydanie svojho albumu s vlastným hudobným festivalom a dňom aktivizmu pre organizáciu Save the Sound. Org.

Dĺžka podujatia: 120 minút

Uvedieme:

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Piatok, 3. 5. o 19:00 Kúpiť
Kultúrne centrum Banská Štiavnica
Názov: Nicole Zuraitis Trio
Cena: 12,00 €
Miesto: Kultúrne centrum Banská Štiavnica
Kammerhofská 1
969 01 Banská Štiavnica
Zobraziť na mape

Klávesy

  • Nicole Zuraitis, Spev, USA

kontrabas

  • Martin Gerla, Česká republika

Bicie

  • Dan Pugach, USA