Salamandrík

Salamandrík

Galéria

Program pre deti počas Salamandrových dní.

10:00 OTVORENIE S FORGIM

Zabavte sa s Forgim a jeho bublinami.

10:30 NEVADIVADLO: SMRADI

Čo sa stane, keď sa zlí Smradi rozhodnú urobiť niečo dobré? Inscenácia, ktorá búra stereotypy zlých zvieracíh postáv, inšpirovaná detektívnym prostredím. Vlk, Had alebo taká Piraňa či Žralok všeobecne nemajú príliš dobrú povesť. V našom príbehu je to však všetko úplne inak! Z postáv sa stávajú hrdinovia, no nie vždy je to ľahké, najmä ak na každom kroku číha chutné potešenie. Tešia sa na vás pán Vlk, pán Had, pán Piraňa a pán Žralok.

11:15 TANCUJME!

Interaktívny tanečný program s Mirkou Ondrejkovou a jej žiakmi z tanečnej školy Ardenza. Naučte svoje deti prvé tanečné kroky v sprievode profesionálky.

11:45 TOM A ELO: AKO PSIČEK A MAČIČKA PIEKLI TORTU

Tom a Elo si spoločne s deťmi prečítajú najznámejšiu rozprávku z knihy Karola Čapka. Čítanie je obohatené o zábavné herecké etudy či chytľavé pesničky.

Vďaka tomuto dramatizovanému čítaniu sa Elo spoločne s deťmi naučí

správne čítať a vyslovovať slová, piecť koláčik, či držať spolu ako kolektív.

13:30 NEVADIVADLO: CESTOVINY S VAJCOM

Autorská rozprávka na motívy obľúbeného príbehu o vajci, ktoré išlo na vandrovku. Naše vajce však na rozdiel od pôvodnej predlohy putuje po celom svete. Hlavný hrdina cestuje do Južnej Ameriky, Antarktídy, Austrálie, Afriky a vracia sa opäť na Slovensko do Európy. Počas putovania stretáva ďalšie vajíčka alebo živočíchy, ktoré sa práve z vajíčka vyliahli, a tak zisťuje, že z vajíčok sa neliahnú len sliepky, ale všetky možné živočíšne druhy. V tejto hre vystupujú aj postavy cestovateľov, ktorí detského diváka informujú o konkrétnom kontinente a vyberajú zaujímavosti, ktoré si dieťa môže ľahko zapamätať. A čo sa stane s naším vajíčkom? Na to sa už príďte pozrieť osobne!

14:15 KÚZELNÁ BALÓNOVÁ ŠOU

Skvelá šou plná kúziel a neuveriteľných balónových kreácií s veselým a vtipným Talostanom.

15:00 NOTOVÝ DANNY

Notový Danny sa zrazu ocitol neďaleko Domu Hudby. Zaklopal na dvere a všetky zaprášené nástroje ožili energickou rýchlosťou. Takto sa to všetko začalo...

Notový Danny je hudobný projekt venovaný deťom akéhokoľvek veku. Cieľom je obohatiť hudbu pre deti o rôzne aktuálne žánre doprevádzané vtipnými a náučnými textami. Posúďte sami a hlavne, prosím, nechajte posúdiť aj svoje deti!

Sprievodný program počas celého dňa:

TVORIVÉ DIELNE a ZÁBAVA S FARBAMI

Ani v tomto roku nebudú chýbať skvelé kreatívne dielne, ale aj tvorivé uvoľnenie pre deti každého veku.

SKAUTSKÁ HRA

Štiavnickí skauti nielen predstavia svoju činnosť, ale aj pripravia krátku objavnú hru po meste. Ste pripravení na dobrodružstvo?

MAĽOVANIE NA TVÁR

Každé dieťa to chce skúsiť aspoň raz za život. Premeňte jeho tvár na motýľa, vážku či hviezdu komiksu!

DETSKÉ KNIHY

Antikvariátik nebude chýbať na podujatí ani v tomto roku. Prinesie so sebou desiatky detských kníh, ktoré treba prečítač! ????

MASKOTI

A na záver dňa určite poteší fotka so živým maskotom. Ktoré rozprávkové postavičky sme si vybrali tentoraz? Nechajte sa prekvapiť!

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 360 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.