Mikuláš v kine

Mikuláš v kine

Galéria

Tohtoročná pandémia neumožňuje zažiť mikulášske podujatie tak, ako sme zvyknutí. Napriek tomu sme pripravili alternatívu pre všetkých, ktorí majú radi bábkové divadlo.

V kine Akademik uvádzame predstavenie Divadla na Hojdačke ČERT SLÚŽI, Po ňom zavíta medzi deti MIKULÁŠ a možno sa dočkajú aj sladkého prekvapenia.

Podujatie sa koná za podmienok určených Úradom verejného zdravotníctva. Kapacita je obmedzená, pre všetkých účastníkov platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest počas celého konania podujatia a zároveň dezinfekcie rúk pred vstupom na akciu.

=====

Niečo o predstavení ČERT SLÚŽI:

Divadlo na hojdačke vsadilo na známu tému zo zberateľského pera Pavla Dobšinského. Jeho Prostonárodné povesti patria k najobsiahlejším zbierkam ľudových rozprávok na svete, čo utvára a formuje nás a našu kultúru už od útleho veku. V dobe komercionalizovanej kultúry a globalizačných vplyvov oživujeme tradíciu ľudového bábkového divadla s marionetami. Táto rozprávka je o nezbednom čertovi, ktorý chudobnému drevorubačovi ukradne posledný kúsok jedla. Lucifer ho za to zo škodoradosti pošle na celý rok tomu človeku slúžiť. Môže sa zdať, že peklo vie byť aj spravodlivé?

Dĺžka podujatia: 80 minút
Rok výroby: 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.