Svetová Štiavnica (piatok)

Svetová Štiavnica (piatok)

Mesto kultúry uvádza nultý ročník nového festivalu som zameraním na Ethno a World Music s fantastickým obsadením. Festival pre všetkých, ktorí majú hudbu v krvi!

=========================

Program 3. mája 2019:

=========================

19.30 MIRAMUNDO (BRA / ESP / MEX / ITA)

MiraMundo je world music kapela mladého brazílskeho skladateľa a jeho spoluhráčov. Luiz Murá (Brazília) je hudobník a skladateľ, ktorého skladby sú ovplyvnené jeho putovaním po svete, od Brazílie, kde sa narodil a vyrastal až po Japonsko, odkiaľ pochádza jeho otec. Jeho domovom sa stala Barcelona a inšpiráciou hudba z rôznych oblastí sveta.

----

21.00 BUBLICZKI (POL)

Sedemčlenná poľská skupina vznikla v roku 2007 z iniciatívy Mateusza Czarnowského. Od svojich začiatkov sa kapela túlala po rumunských tanečných kluboch , srbských svadbách, maďarských pustách, tureckých predmestiach a cigánskych osadách. Prvým významným úspechom bolo druhé miesto v súťaži Mikolajki Folkowe (medzinárodný festival), ku ktorému sa neskôr pridali ďalšie ceny. V roku 2010 vydala kapela prvý album Opaa!, v roku 2013 ďalšiu nahrávku Trubalkan. Nasledovali stovky koncertom po celej Európe a tretí album Turbofolk (2016). Pre kapelu je typický dynamický strhujúci prejav, v ktorom sú zreteľné vplyvy balkánskej hudby.

---

22.30 CIMBALOM BROTHERS (HU)

Cimbalom Brothers založili tento rok dvaja vynikajúci cimbaloví hráči, ktorí na pódiu predvádzajú senzačné vystúpenie.

Obaja umelci už 10 rokov oslňujú piblikum virtuóznymi cimalovými sólami a miešaním jazzu a tradičnej maďarskej či rómskej kultúry. Balázs Unger je známy a rešpektovaný vo svete svetovej hudby ako líder kapely Cimbaliband. Novinári mu raz udelili titul „Chuck Berry of Cimbalom“ kvôli jeho bravúrnemu výkonu a nezabudnuteľnej prítomnosti na javisku. Jeho brat Gergő Unger hrá na gitaru a dva tradičné maďarské sláčikové nástroje: koboz a tambura, aby vytvorili skutočný autentický zvuk. László Lisztes dopĺňa show hrou na kontrabas. Nezabudnuteľný a jedinečný hudobný zážitok predstavujúci dve slávne maďarské hudobnícke rodiny, ktoré majú jeden osud: ukážte svetu, ako očarujúca je cimbalová hudba.

Pozn.:

Na našom portáli predávame len jednodňové vstupenky pre dospelé osoby.Dvojdňové vstupenky v cene 18 € a zľavnené jednodňové vstupné v cene 7 € (ZŤP, študenti, seniori) si môžete zakúpiť v Informačnom centre na Námestí sv. Trojice 6, Banská Štiavnica

Dĺžka podujatia: 240 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.