Ander z Košíc

Ander z Košíc

Galéria

„Ľudze mojo“ – presne takto sa zvykne prihovárať Ander z Košíc ( vlastným menom Ján Pisančin) divákom. Už štyridsať rokov zabáva ľudí a rozdáva dobrú náladu. Rodený Michalovčan (6.september 1941) a čestný občan mesta Michalovce má dokonca pamätný obraz v miestnej škole. Tú sa mu podarilo absolvovať a zmaturovať, hoci ako sám hovorí, nechodil do nej rád. Keď raz prišiel s vysvedčením domov a z mravov mu svietila trojka otec mu povedal: „no synu, keby ti aspoň tak išla matematika...“ či to bolo naozaj tak, vie len sám Ander, ale na vystúpeniach má tento monológ velký úspech.

Najčastejšie vystupuje na javisku, prípadne vydáva svoje monológy na kazetách, cédečkách rozprávaných v špecifickej podobe východniarskeho nárečia tzv. Anderovčine. Vie svoj monológ prispôsobiť poslucháčovi tak, aby vždy jeho humoru porozumel. A čo je dôležité, vždy si na svojho fanúšika nájde čas a nejaké to slovo s ním prehodí, dá autogram, či podpíše cédečko.

Pri vystúpeniach na javisku máva sivý, ošúchaný a pokrčený oblek a pre neho typický klobúk. Momentálne derie už tretiu sériu, ten prvý oblek s klobúkom je odložený a pripravený do múzea v Michalovciach, ale ako hovorí: „Až po mojej smrti! Ešte to by tak bolo, aby sa na to chodili pozerať ľudia, pokial žijem. Všetko má svoj čas! Pokiaľ na mňa bude fanúšik zvedavý, tak príde na vystúpenie. Ander ich má ročne okolo osemdesiat – čo je závideniahodné číslo.

Hudobným hosťom podujatia bude skupina Traja z raja.

Vstupné: 10 € v predpredaji (9,50 € + poplatky 0,50 € pri nákupe online), 11 € na mieste.

Dĺžka podujatia: 90 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.