Nezabudnuté remeslá 2017

Nezabudnuté remeslá 2017

Oficiálna stránka tradičného štiavnického podujatia.

V roku 2017 sa podujatie bude konať s podporou Fondu pre podporu umenia a bude prezentovať aj lokálne tradície.Samozrejmosťou je stovka kvalitných remeselníkov, umelcov a hand - made producentov zo Slovenska a zahraničia.

V programe vystúpia:

- spevokol Štiavničan

- folklórny súbor Sitňan

- FS Podpoľanec z Detvy

- deti zo ZUŠ Stožok

- moderuje Jakub Rúžička.

Podujatie si zároveň pripomenie 800 výročie prvej písomnej zmienky o meste a predstaví tradičné lokálne remeslá i folklór.

Už po 17. krát sa v sobotu 5. augusta od 10.00 hod. premení banskoštiavnické Námestie sv. Trojice na miesto, na ktorom budú svoju zručnosť a umenie prezentovať desiatky predajcov nielen zo Slovenska. Nezabudnuté remeslá si počas svojej existencie vybudovali dobré meno, čoho dôsledkom je aj predpokladaná účasť tisícok návštevníkov.

V tomto roku sa bude podujatie vo zvýšenej miere venovať miestnym hudobným tradíciám. V programe vystúpia spevácky zbor Štiavničan a folklórny súbor Sitňan s programom, v ktorom uvedú typické banícke vážne, slávnostné i žartovné piesne. Rozprávať sa bude o lokálnych remeselných a ľudovoumeleckých tradíciách s ich súčasnými pokračovateľmi. Ako hostia programu vystúpia temperamentné súbory spod Poľany – folklórny súbor Podpoľanec a talentované deti zo Stožku. Chýbať nebude bohaté občerstvenie, medzi ktorými iste zaujmú párance z blízkeho Pukanca, či iné dobroty od výmyslu sveta.

Nezabudnuté remeslá 2017 organizuje Mesto Banská Štiavnica a z verejných zdrojov ho finančné podporil Fond na podporu umenia a Banskobystrický samosprávny kraj.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.