Hrana v Štiavnici

Hrana v Štiavnici

Galéria

VYPREDANÉ!

Ďakujeme za Vašu priazeň, koncert je aktuálne vypredaný a lístky nebude možné kúpiť ani na mieste. Areál sa otvára hodinu pred koncertom, k dispozícii bude občerstvenie, preto nie je povolené vnášať vlastné nápoje a jedlo. V prípade obáv zo zlého počasia odporúčame uprednostniť pláštenky pred dáždnikmi. Pri príchode autom sa riaďte pokynmi parkovacej služby. Tešíme sa na stretnutie s vami!

Zažite neopakovateľný večer s Projektom Hrana. V štiavnickom amfiteátri ožije hudba Mareka Brezovského v podaní Oskara Rózsu, Martina Valihoru, Vladislava Šarišského, Mareka Minárika a Adama Mičinca. Na koncerte zaznie Marekova pôvodná tvorba aj piesne z aktuálne pripravovaného druhého albumu Projektu Hrana.

Marek Brezovský

bol hudobný skladateľ a klavirista, ktorý patril medzi najväčšie talenty slovenskej hudby. Zomrel 22. júna 1994 ako dvadsaťročný na predávkovanie heroínom. Už ako tínedžer písal skladby s mimoriadne silnou výpovednou hodnotou – na jednej strane umelecky vycibrené, na druhej strane bezprostredne živelné. Niektoré odrážajú pocity človeka zomknutého v putách závislosti, iné sú skôr energické či sympaticky drzé, no všetky sú svojím spôsobom nadčasové. V roku 1999 vznikol album Hrana na podnet Oskara Rózsu, ktorý sa rozhodol z archívov svojho kamaráta Brezovského povyberať skladby, naspievať jeho party a nahrať podklady so známymi inštrumentalistami. Momentálne pod jeho vedením vzniká druhý album s odkazom na tvorbu Mareka Brezovského.

Vstupné na koncert: 19 € v predpredaji (18 € + poplatky pri nákupe online) / 23 € na mieste.

Predpredaj: kultura.banskastiavnica.sk (online) / Informačné centrum, Námestie sv. Trojice, Banská Štiavnica

Dĺžka podujatia: 120 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.