Neil Zaza & band (USA)

Neil Zaza & band (USA)

Ten, čo hrával s Vaiom, Satrianim a Zappom

Neil Zaza je vysoko uznávaný americký, melodický gitarista, známy svojou špeciálnou technikou, rovnako ako kombinovaním klasických a moderných gitarových prvkov. Okrem svojich vlastných aktivít a koncertov je často vyhľadávaným koncertným spoluhráčom svetových majstrov ako Steve Vai, Dweezel Zappa či Joe Satriani, ktorých doprevádzal na turné ako druhý gitarista. Metalová časť rockovej verejnosti si ho tiež pamätá ako člena skupiny Firehouse.

Zaza začal hrať na gitaru v desiatich rokoch a študoval klasickou gitaru na University of Akron. Svoju prvú výraznú skupinu pomenovanú ZAZA založil v roku 1987, ktorá sa stala veľmi rýchlo úspešnou po celých Spojených štátoch. Kapela sa rozišla po 2 albumoch (Just Get It z roku 1989 a Party With The Big Boys z roku 1991) a po mnohých úspešných koncertoch po celom svete. Logicky tak Neil Zaza odštartoval vlastnú sólovú kariéru. Prvým výsledkom bol debutový album „Two Hands, One Heart“ z roku 1992 a je dodnes kritikmi vysoko cenený, hlavne svojou kombináciou klasického a moderného gitarového štýlu. Hneď v nasledujúcom roku vydáva „Thrills & Chills“ a kritika opäť nešetrí chválou. Objavil sa ako hosťujúci gitarista s Hartford Symphony Orchestra, s ktorým odohral dnes už klasické predstavenia ako 1492 alebo West Side Story. V roku 1996 je ako jeden z hlavných ťahačov na Montreal Guitar Festival. V roku 1997 vychádza Zazov tretí sólový album „Sing“ na ktorom je tiež obsiahnutý jeho najväčší hit – „I´m Alright“.

Zaza nahráva nová albumy a spolupracuje s mnohými ďalšími umelcami (Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Vinnie Moore,Dweezel Zappa, Michaela Anthonyho (ex-Van Halen), Steve Smith a Rosse Valory z Journey, Jordana Rudesse z Dream Theater).

Jeho vystúpenia sú neobyčajným zážitkom pre všetkých fanúšikov kvalitnej inštrumentálnej rockovej muziky. Nenechajte si ujsť príležitosť zažiť skvelý koncert!

PARTNERI PODUJATIA:Partneri podujatia:

MetalExpress

Rocker.sk

Livemusic

Valhalla

Metalmania

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Gitara

  • Neil Zaza

Basgitara

  • Walter Cerasani

Bicie

  • Enrico Cianciusi