Fotosúťaž: Galéria Stojiská pre neprofesionálov

Galéria

Projekt Galéria Stojiská vznikol v rámci podujatia PSSST! Drieňová, ktoré bolo súčasťou aktivít Mesta kultúry 2019 – Banskej Štiavnica, podporeného so zdrojov Fondu na podporu umenia. Cieľom aktivity bolo sprostredkovanie kvalitnej umeleckej fotografie obyvateľom sídliska Drieňová, na ktorom žije významná časť obyvateľov mesta. Deje sa tak formou umiestnenia veľkoplošných fotografií na šedé miesta sídliska – stojiská na odpady. Prvou vystavujúcou sa stala Vanda Mesiariková, ktorá vytvorila originálnu kolekciu fotografií s názvom Sídlisko s výhľadom. Vo svojej kolekcii reflektovala vyjadrenia miestnych o tom, čo majú na svojom sídlisku najradšej. Súbor fotografií získal ocenenie Slovak Press Photo v kategórii Životné prostredie a pomohol autorke vystavovať aj v zahraničí.

V roku 2020 chceme dať šancu špičkovým neprofesionálnym fotografom a preto vyhlasujeme súťaž, ktorej cieľom je odprezentovať v tejto exteriérovej galérii 10 nových fotografií. Hľadáme originálny a umelecký prístup, ako aj kvalitné technické spracovanie témy Životné prostredie. Pre autorov najlepších fotografií máme pripravené okrem samotnej prezentácie aj ubytovanie v Banskej Štiavnici v čase vernisáže, ako aj katalóg a vecné ocenenia.

Aj Vy sa môžete stať súčasťou skvelého a unikátneho projektu a mať svoju fotografiu vo veľkom rozmere vo verejnom priestore!

Podrobné informácie nájdete na špeciálnej stránke projektu: http://www.kultura.banskastiavnica.sk/page/15821/galeria-stojiska

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.