Deň, keď zomrel Gott

Deň, keď zomrel Gott

Ansámbel nepravidelného divadla vás pozýva na cyklus hosťujúcich inscenácií progresívnych divadiel s kreatívnymi dišputami o súčasnom divadle.

Prešovské národné divadlo

DEŇ, KEĎ ZOMREL GOTT (12+)

V novostavbe rodinného domu, kdesi na východe Slovenska, začína malá rodinná dráma...

Novostavba rodinného domu, jedna vzrušujúca noc, prvé stopy na mesiaci. Psychologička Karla očakáva návštevu svojej scestovanej mladšej sestry vracajucej sa z Thajska aj s novou známosťou.​

S popíjaním graduje zábava aj súrodenecká rivalita a na povrch vychádzajú osobné aj vzťahové frustrácie, zatiaľ čo v detskej izbe spí malé dieťa a internetom presviští správa o údajnej smrti Boha - Gotta. Tam kde padajú modly generácie rodičov, sa oni snažia o vlastný alterantívny výklad desatora, podľa kotrého je každý bohom sebe samému. Karla, Roman, Iza a Dávid chcú lepšie prežívať svoje city, zdravšie jesť, chodiť na krasokorčuľovanie, ponoriť sa do východnej múdrosti, stať sa pravými mužmi a dokonalými matkami. Čo nastane, keď zábavu povýšia na zmysel života? Kto dnes v noci bude kráčať vo vyšľapaných stopách a kto urobí prvý vlastný krok?

Scenár: Michaela Zakuťanská

Réžia a úprava: Júlia Rázusová

Scéna a kostýmy: Diana Strauszová

Hudba: Martin Husovský

Hrajú: Gabriela Marcinková, Peter Brajerčík, Anna Rakovská, Tomáš Mischura

Premiéra: 28.1.2017 Malá scéna DAD Prešov

Viac na: http://www.pnd.sk/de328-ke271-zomrel-gott.html

Vstupné: Dospelí 5 €, študenti a dôchodcovia 3 €

Rezervácia vstupeniek: tel.: 045 694 96 51,

e-mail: kultura@banskastiavnica.sk

ZVEDAVÝ DIVÁK: Po predstavení nasleduje neformálna dišputa s tvorcami na tému: O čom je život (témy) nezávislého profesionálneho divadla mimo Bratislavy?

Predstavenie je súčasťou projektu Banská Štiavnica 2019: Renovácia identity, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Dĺžka podujatia: 90 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.