PSSST! Drieňová

14.6. piatok

==========

10.00 – 15.00 Vyplotenie / detské ihrisko Drieňová

Staňte sa tvorcami umeleckého diela land art a oživte priestor, ktorý navštevujú naši najmenší. Vymeňte na pár minút hojdačky a preliezky za netradičné pletenie plota.

==

11.00 Pozdrav pre seniorov / Materská škola Drienová

Medzigeneračný priateľský pozdrav škôlkárov.

==

14.30 Záhony / detské ihrisko Drieňová

Deti a mamičky si spoločne vytvoria nový záhon na detskom ihrisku. Zabávajme a učme sa hrou. Prežijú bylinky toto leto? Rozhodnete vy a vás vzťah k blízkemu okoliu.

==

15.30 Otvorenie centra Bod K. / Materská škola Drieňová

Slávnostné otvorenie nového malého kultúrneho a komunitného bodu na sídlisku Drieňová. Predstavenie plánu činnosti, otvorenie výstavy fotografií detí zo sídliska, vystúpenie detí z Materskej školy Drieňová, ochutnávka škôlkárskych pomazánok, otvorenie Galérie Stojiská s prvou výstavou Vandy Mesiarikovej, vystúpenie tanečného súboru CVČ Applause. Vyhodnotenie súťaže o najkrajšie okolie paneláku, rozprávanie príbehu putovnej bonboniéry a deti, čítajúce iným deťom. Predstavenie aktivít spoluautorky dramaturgie podujatia Dany Iliášovej – Mazalovej.

==========

15.6. sobota

==========

9.00 – 12.00 Veľké malé upratovanie / sídlisko Drieňová

Vyjdite so susedmi von a prispejte k skrášleniu svojho okolia! Vyčistime spolu stojiská, očistime svoje blízke okolie a porozprávajme sa medzi sebou. Koho prichytí naša hliadka pri činnosti, nemusí sa obávať o obed – dostane od nás chutný guláš!

==

10.00 Joga na desiatu / Materská škola Drieňová (Bod K.)

Príďte si s nami roztiahnuť svaly pri cvičení jogy v dennom živote. Vedie Hubert Hilbert ml., vhodné aj pre začiatočníkov.

==

10.00 – 18.00 Centrum výmeny / ul. L. Svobodu (vedľa SM Tesco)

Výmenná burza oblečenia, nábytku, kníh, platní, kvetov, skúseností, zručností, maškŕt, receptov a všetkého možného. Stretnutie s ľuďmi, ktorí robia niečo pre iných a robia mesto krajším. Predstavenie miestnych šikovníkov. Trh, na ktorom sa nepredáva, len vymieňa. Nebehajte po obchodoch. Vymeňte svoj starý behúň, alebo tradičnú utierku za originálnu s vašim pohľadom na Drieňovú.

==

10.00, 13.00, 15.00, 17.00 Dar pre Banskú Štiavnicu / sídlisko Drieňová

Divadlo Štúdio tanca, profesionálne tanečné divadlo, prináša súčasný tanec aj na sídlisko Drieňová do vášho mesta.

Tanec nám dáva príležitosť, aby sme vyjadrili to, čo je často nevypovedateľné. Chceme odovzdať posolstvo, potešiť dušu, priviesť k zamysleniu. Naše divadlo vás túži obdarovať tým, čo dokáže najlepšie: pohybom a tancom. Túžime dať kúsok svojho tanca všetkým vám, ktorých sme stretli. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči, že tancovať sa dá nielen v divadle, ale aj medzi panelákmi.

==

13.00, 15.00 Čo si šepká Drieňová? / sídlisko Drieňová

Netradičné pochôdzkové divadlo v zákutiach sídliska. Účinkujú Marek Majeský, Marián Labuda, Štefan Richtárech, Diana Minarovičová, Jana Pilzová a študenti AU Banská Bystrica.

==

10.00 – 16.00 346 / sídlisko Drieňová

Čo je pre vás kultúra? Odpovedzte nášmu fotografovi Jánovi Viazaničkovi a staňte sa súčasťou galérie 346 Mesta kultúry. Projekt 346 realizuje OZ Štokovec, priestor pre kultúru.

==

10.00 – 18.00 Sídlisko s výhľadom / Galéria Stojiská

Výstava fotografky Vandy Mesiarikovej, reflektujúcej pohľad miestnych na priestor, v ktorom žijú. Premení umenie stojiská na ozajstnú galériu? Pomôcť tomu môže každý, kto zachová miesto zberu odpadov čisté a poriadené – ako v skutočnej galérii.

==

10.00 – 18.00 Kaviareň na klzisku / ul. Energetikov (bývalé klzisko)

Navštívte našu mobilnú kaviareň, poseďte s priateľmi i neznámymi a prečítajte si dobrú knihu, či vypočujte príjemnú tichú hudbu. Ak máte chuť, doneste aj vlastný koláčik na výmenu s ostatnými.

==

10.00 – 18.00 Výberové ticho / sídlisko Drieňová

Site- specific intervencie na vybraných miestach sídliska. Interaktívne zvukové objekty a situácie, otvorené voľnému zaobchádzaniu a experimentovaniu. Každá z intervencií reaguje na konkrétne akustické a atmosferické špecifiká daných miest. Ticho, narušené tónom, je výberovým tichom. Pre projekt Pssst! Drieňová vytvorila skupina Patadizajn: Šimon Chovan, Marek Mati, Alžbeta Halušková.

==

10.00 – 16.00 Otvorené hodiny v Centre voľného času / ZŠ J. Kollára (CVČ)

Prezentácia činnosti CVČ vo forme tanečných workshopov, určených najmä pre deti a mládež. Príďte sa zapojiť aj vy!

==

14.00 Túto nevymením! / Materská škola Drieňová

Aké knihy čítate? Doneste svoje obľúbené knihy a podeľte sa o zážitok z nich s ostatnými. Čítať vám bude niekto, koho pozná takmer každý.

==

16.00 Detský čítanie do bodky / Materská škola Drieňová

Usaďte sa a ponorte sa do sveta fantázie. Čítanie pre deti.

==

13.00 – 18.00 Maťo Herian / Detské ihrisko

Tichý žonglérsky workshop s Maťom. Dokáže naozaj žonglovať so všetkým? Vymeňte mu žonglérsky pomôcky za niečo originálne a otestujte jeho schopnosti. Alebo sa len k nemu pridajte a naučte sa základné triky.

==

18.00 Ako psíček a mačička / Materská škola Drieňová (Bod K.)

Bábkové predstavenie prešovského divadla Babadlo. Príbeh ponúka detskému divákovi originálne moderné príbehy budujúce na etických princípoch ľudovej slovesnosti. Prináša hravé nápady, situácie, v ktorých sa nenásilne dieťa konfrontuje s dôležitými ľudskými charakterovými hodnotami. Dramatizácia, ktorá vznikla pre potreby bábkového divadla voľne spája viacero príbehov z knihy Rozprávky o psíčkovi a mačičke.

==

19.00 Fotky z vašich šuflíkov / Materská škola Drieňová (Bod K.)

Projekcia starých záberov zo sídliska Drieňová. Fotografie zozbieral Juraj Gábor pre projekt Piknik na Drieňovej, ktorý v roku 2012 realizovalo OZ Štokovec, priestor pre kultúru.

Podujatie organizuje Mesto Banská Štiavnica a je súčasťou projektu Banská Štiavnica 2019: Renovácia identity (Mesto kultúry 2019), ktorý finančne podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 600 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.