Svetová Štiavnica (sobota)

Svetová Štiavnica (sobota)

Galéria

Mesto kultúry uvádza nultý ročník nového festivalu som zameraním na Ethno a World Music s fantastickým obsadením. Festival pre všetkých, ktorí majú hudbu v krvi!

17.00 TANEČNÝ WORKSHOP S BALKANSAMBEL

A FS ROZSUTEC (SVK), Klub Rubigall

18.30 PREDNÁŠKA: O skrytých dimenziách ľudovej hudby

s J. Ambrózovou, Art Cafe

=========================

Program 4. mája 2019:

=========================

20.00 ĽH ROZSUTEC /SVK/

20.30 SĽUK A PACORA: ORNAMENTY /SVK/

Hudobný projekt Ornamenty originálne spája slovenskú tradičnú ľudovú hudbu s klasickou hudbou, džezom a etnickou hudbou karpatského oblúku. V programe účinkuje Ľudová hudba SĽUK-u, etno-džezová formácia Pacora trio a multiinštrumentalista Marek Pastírik.

Autori hudby, Stanislav Palúch a Marek Pastírik, sa inšpirovali ľudovými piesňami – baladami, uspávankami a tradičnou tanečnou hudbou. Okrem fúzie viacerých hudobných žánrov, sú Ornamenty plné kontrastov súčasnej a tradičnej hudby, domácej a inoetnickej hudobnej tradície, vďaka čomu nadobúdajú charakter výnimočného multikultúrneho diela.

22:30 BALKANSAMBEL A FS ROZSUTEC /SVK/

Spevácky a tanečný Folklórny súbor Rozsutec majstrovsky prezentuje prekrásny slovenský folklór, pričom svojim širokým repertoárom pokrýva takmer celé územie Slovenska. Tento rok uvádza nový projekt spolupráce s úspešnými umeleckými telesami. V rámci Hudobného leta sa predstaví so žilinskou skupinou Balkansambel. Originálne zoskupenie slobodomyseľných muzikantov prináša tradičnú hudbu balkánskych kultúr, no v nemalej miere sa zaoberá aj slovenskou ľudovou hudbou a tiež hudbou vážnou a jazzovou. Pružnej rytmike balkánskych tancov v podaní Balkansamblu neodolá azda nikto a neodolal im ani folklórny súbor Rozsutec. Pod taktovkou choreografa Štefana Muchu vznikol výnimočný projekt, ktorý divákom ponúka originálne spojenie rôznych štýlov a žánrov.

Pozn.: Na našom portáli predávame len jednodňové vstupenky pre dospelé osoby. Dvojdňové vstupenky v cene 18 € a zľavnené jednodňové vstupné v cene 7 € (ZŤP, študenti, seniori) si môžete zakúpiť v Informačnom centre na Námestí sv. Trojice 6, Banská Štiavnica

Dĺžka podujatia: 240 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.