Balkánska fašiangová veselica

Balkánska fašiangová veselica

Rúti sa na vás nefalšovaná rumunská turbodychovka! Dvojkoncert Fanfara Transilvania (ROM) & Balkansambel (SVK)

Miesto konania: Kultúrne centrum, Kammerhofská 1, Banská Štiavnica

Dychovka, ktorá vás roztancuje! Pozývame na fantastický koncert pravej balkánskej turbodychovky v podaní kapely Fanfara Transilvania z Rumunska.

Fanfara Transilvania je známa a oceňovaná balkánska rómska dychovka z historického regiónu, z ktorého pochádza aj legendárny gróf Dracula. Kapela má 10 členov a je založená na rodinnom princípe, prostredníctvom ktorého prechádza hudba a vášeň pre tradíciu z otcov na synov. Dychvyrážajúce tempo ich hudby strhlo fanúšikov na viac ako 500 koncertoch za posledných 5 rokov, pričom kapela vystupovalo po celej Európe, vrátane Španielska, Nemecka, Rakúska, Talianska, Francúzska, Maďarska, Česka a Slovenska. Repertoár kapely zahŕňa rumunský folklór a osobnú interpretáciu rómskej hudby z Balkánu, čo vytvára unikátnu fúziu štýlov z rôznych regiónov.

Predkapelou budú Slováci z Balkansambelu.

Hoci odrazovým mostíkom tvorivosti Balkansamblu je predovšetkým tradičná hudba balkánskych kultúr, v nemalej miere má táto kapela zaostrené aj na našu ľudovú pieseň, či na hudbu vážnu, alebo jazzovú. Polyžánrové skúsenosti jej členov umožňujú neviazané žonglovanie s naoko nezlučiteľnými hudobnými štylistikami. Pružná rytmika balkánskych tancov dodáva ich hudbe neošúchaný esprit. Štruktúru jednotlivých skladieb vyvážene a osviežujúco dopĺňa element improvizácie. A v neposlednom rade, zvukovosť ansámblu oživujú najrôznejšie exotické nástroje balkánskej a blízkovýchodnej hudobnej tradície. V koncertných vystúpeniach tejto kapely sa snúbi energia živelného prejavu s inteligentným humorom originálnej hudobnej reči.

Vstupné na podujatie v predpredaji: 7 € (web alebo Informačné centrum, Námestie sv. Trojice), 9 € na mieste.

Dĺžka podujatia: 180 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.